Går så det griner

KVÆNANGEN: De er unge, fremadstormende og meget dyktige. I Jøkelfjord Laks er gjennomsnittsalderen på sjøsiden under 30 år.


Produksjonsleder Gaute Hilling (26) forteller at Lokalitet Rakkenes kan vise til de beste resultatene i Jøkelfjords historie når det gjelder vekst, størrelse og fôrutnyttelse.
Selskapet har hatt suksess med å legge om driften til større utsett, flåtedrift og med flere folk til å følge opp arbeidet.


Mer rasjonelt
– Vi har blinket ut de beste lokalitetene og satser på færre anlegg. Denne prosessen startet i 2010 og har gitt mye mer rasjonell virksomhet. Men omleggingen til tross, det er de ansatte som skal ha æren for at det går så det griner, sier Gaute.
– Tidligere brukte vi for mye tid på logistikk. Nå kan vi konsentrere oss hundre prosent om fôringen, lusetall etc. Vi har fått bedre tid og mer ressurser til å følge opp fisken som fôres med EWOS Opal 110, og vi bruker EWOS Robust når det er hensiktsmessig.
 

Lokal nøkkelrolle
I Forum forteller administrerende direktør Robert Falchenberg Jørgensen om hvordan Jøkelfjord Laks bidrar til lokalsamfunnet.
Uten havbruk ville Kvænangen kommune vært næringsfattig ettersom det meste av tradisjonelt fiske er nedlagt. Men mye på grunn av Jøkelfjord Laks, kommunens største private arbeidsgiver, er Kvænangen et lysende eksempel på at «laks er viktig for Norge».
 

LES MER i Forum

 
 

Kontakt

Marketing Communication Manager

Hege Hovland

hege.hovland@ewos.com

tlf 55 69 70 24/99 50 03 30